De beste in zijn klasse

Al sinds 2014 ‘bijna energieneutraal’ (BEN)

Al sinds 2014 - dus 7 jaar voor dat officieel verplicht was! - hanteren wij de E30-norm voor al onze bouwprojecten. De meeste ontwikkelaars bouwen volgens het opgelegde E-peil, wij willen hier de beste van de klas zijn. Als gevolg daarvan zijn al onze gebouwen al ‘bijna energieneutraal’ (BEN). We weten al jaren dat een warmtepomp meer energie uitspaart dan een klassieke gasketel, en dat er met ventilatiesysteem D – met warmterecuperatie - amper energieverlies is. Die expertise zetten we volop in, en die ervaring nemen ze ons niet meer af.

Investeren in vastgoed

De laatste 10 jaar zien we dat meer en meer mensen in vastgoed investeren voor de verhuurmarkt, mede omdat de rente zo laag staat. En die investeringen wil Brabo Immo stimuleren én faciliteren. We ontlasten onze investeerders door de hele verhuur in hun plaats af te handelen, van het zoeken van de geschikte huurders over het opstellen van een huurcontract tot de plaatsbeschrijving bij intrede en uittrede. Dit verlaagt de drempel om een appartement te kopen als investering, want u hebt géén lasten en loopt geen risico’s.

Inzetten op nazorg

We zetten bovendien bij onze bouwprojecten sterk in op de ‘nazorg’, de service na oplevering. In de bouw kom je altijd problemen tegen, dat is onvermijdelijk. Maar onze sterkte is dat we snel en kort op de bal spelen en mensen niet in de kou laten staan, ook al is het project in principe afgewerkt.

Focus op appartementen

Onze focus ligt op appartementen en compacte eengezinswoningen. Dat doen we in de eerste plaats omwille van de betaalbaarheid. We voorzien steeds een gezonde mix tussen appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Appartementen passen bovendien perfect in de trend om kleiner en compacter te gaan wonen, een trend die de Vlaamse overheid mee ondersteunt.